Dostałem dzisiaj kartę aero2 i mam problem bo telefon jej nie widzi. Mam androida 2.3 najnowsza wersje od Tom3q. Wie ktos jak sobie z tym poradzić?
Dostałem dzisiaj kartę aero2 i mam problem bo telefon jej nie widzi. Mam androida 2.3 najnowsza wersje od Tom3q. Wie ktos jak sobie z tym poradzić?
Nie wiem jak ze Spicą, ale Aero nie działa na wszystkich modemach.
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
sunbeam@my-spica
No wiem bo jest problem z tą cała blokadą TS11 ale parę osób na forum pisało ze im działa tak jak powinno i nie ma zadnego problemu. Zrobiłem downgrade do 2.1 i pisało mi: (brak usługi)|aero2. Ale internet nie działał, wpisanie ręcznie apn też nie. Po upgradzie do 2.2 jest identycznie. A na 2.3 w ogóle nie wykrywa karty.
Last edited by Derson5; 12-22-2011 at 05:42 PM.
Działa na dwieście procent z alpha7 od tomka.. wystarczy apn dodać... i zrobić restart
Może karta zrypana najlepiej jak byś sprawdził na innym telefonie
ps moja karta jest też z tych nowych i działała(11 grudnia tego roku)
Last edited by uriel; 12-22-2011 at 11:15 PM.
Mialem na myśli iż na 2.3 pisze mi (brak usługi) i nic więcej. Wchodziłem w punkty dostępowe i jest pusta lista. Biorę nowy -> nazwa: aero2, apn: darmowy. Zapisuję, restartuję i nie działa. Nie mam póki co jak tego sprawdzić na innym telefonie, a mieszkam 40 minut od warszawy(według mapki w tym rejonie zasięg jest).
A na jakim trybie sieci jesteś? Bo czasami na 3G też mam ten problem. Spróbuj zmienić w "ustawieniach sieci zwykłej itp..." -> "ust. sieci komórkowych" i zaznacz "używaj sieci 2G"
U mnie działa bez zarzutu na CM7 a7.2, wystarczyło dodać APN.
A jak masz w telefonie inną kartę i wejdziesz w wyszukiwanie sieci to Aero Ci w ogóle znajduje (na liście sieci występuje jako "260 17")?
Phone: Samsung Galaxy Spica (GT-I5700)
Recovery: CWM based recovery 5.0.2.7
Baseband: i570EXXJH1
ROM: CyanogenMod 7.2 for Spica build 7.3
Android version: 2.3.7
Kernel: 3.0.8-ahb166sync+ tom3q@Flatron #981
MOD: Working camera for CM7a7.3 Dev_Preview v3
Having problems with poor coverage, unstable mobile data connection or slow GPS fix on your Spica?
See this thread: BASEBANDS FOR SPICA
Sieci komórkowe -> operatorzy sieci: plus, play, era, orange pl. Taką listę pokazuje mi jak mam włożoną kartę aero2 lub inną kartę sim. "Włacz przesłych danych" mam zaznaczone, dane w roamingu oraz national data roaming mam odznaczone. W ustawienia sieci gsm/wcdma próbowałem wszystkich 4 opci i też nic. No w punktach dostępowych to tak jak wcześniej pisałem - nazwa: aero2, apn: darmowy. Zaznaczenie że tylko 2g dla kazdego trybu też nic nie dało.
Derson jaki masz baseband ?
My DeviantArt
http://hpolski010.deviantart.com/
Chodzi ci o "wersję pasma podstawowego"? i570EXXJD1
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks