Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Nie mogę nic zainstalować z marketu

777
  1. [translate]    #1
    Senior Member

Question Nie mogę nic zainstalować z marketu

Nie mogę nic zainstalować z marketu. Pobieranie się rozpoczyna i od razu przerywa. Wgrałem przez recovery andka 2.2 w miejsce kuchni ale dalej to samo. Co mam zrobić? Może uszkodził się system plików i muszę wgrać firmware przez Odina?

2. [translate]    #2
    Senior Member

Jeśli wgrałeś alphe 7 to ona ma problemy z marketem. To przez cyana w wersji RC1 - jakiś tam błąd ma. Już to naprawili trzeba tylko poczekać aż criminal wrzuci poprawkę
    http://www.youtube.com/user/fatino1234 <<< My channel with Spica stuff (like games, experimental things)

3. [translate]    #3
    Senior Member

W ostatnim tygodniu są jakieś problemy z marketem jadę na 2.1 i też mam tego typu objawy nie zawsze ale dość często.

4. [translate]    #4
    Junior Member

Z tego co się orientuję (przeczytane gdzieś na necie, nie pamiętam niestety źródła), google implementuje wsparcie dla paypal'a do marketu i stąd prawdopodobnie problemy z jego działaniem, miejmy nadzieję, że szybko miną.

5. [translate]    #5
    Junior Member

Czy da się jakoś ręcznie zaktualizowac aplikacje marketu?

Wysłano z mojego GT-I5700 przy użyciu Tapatalk

6. [translate]    #6
    Senior Member

@ak.kwlsk - Niestety nie da się. Możesz jedynie pobrać .apk z Internetu - jeśli taków znajdziesz - i zainstalować z poziomu telefonu.

7. [translate]    #7
    Senior Member

Quote Originally Posted by androidal.pl
    Aktualizacja - problem nie dotyczy tylko Polski, przestoje, lagi i błędy występują w wielu państwach.

Wszystko wskazuje na to, że Android Market jest przeciążony w godzinach południowo-wieczornych. Problemy zaczęły pojawiać się mniej więcej od rozpoczęcia cichej aktualizacji, która jest rozsyłana do użytkowników od dwóch tygodni.
    Czasami aplikacji nie da się ściągnąć zarówno przez Android Market z aktualizacją, jak i Android Market bez ostatniego update.
    Chociaż w niektórych przypadkach (modelach telefonu) usunięcie aktualizacji Android Market pomaga.

Objawy - pasek obrazujący postęp stoi w miejscu, lub ruszy się tylko trochę, a po jakimś czasie pojawia się błąd.

Dlatego nie należy kupować aplikacji jeśli nie można jej ściągnąć. Czas do zwrotu liczy się od chwili kupienie.
    Na szczęście Android Market działa stabilnie w godzinach porannych i popołudniowych.

Co można zrobić?

Należy powiadomić/nękać/uprzykrzać życie operatorom, żeby ci wpłynęli na Google żeby coś z tym zrobiło.
    Doświadczenie pokazuje, że skargi jednego czy kilku użytkowników maja małą siłę przebicia. Wysyłanie maili do Google też nie ma sensu, bo są one w 95% ignorowane (kwesta dyskusyjna, czasami odpowiadają).
    Źródło: Problemy z Android Market: Android

8. [translate]    #8
    Junior Member

U mnie wieczorem nic nie chce się ściągać ale rano i popołudniu pomyka normalnie

9. [translate]    #9
    Senior Member

Poprzednio miałem samego root'a i po autoaktualizacji marketu miałem z nim same kłopoty.
    Ściąganie startowało dopiero po wielokrotnych próbach. Niedawno zainstalowałem wreszcie
    kuchnię Leshaka i dołożyłem FE9b1, i teraz mam stary market, który się nie chce sam
    zaktualizować, a ja mu jestem za to wdzięczny bo śmiga aż miło . Zero problemów.
    Jedyna niedogodność to brak funkcji "aktualizuj wszystko", ale wolę to niż niedziałający market.

10. [translate]    #10
    Senior Member

Ale co tu do tego ma "stary" market? Ja mam stary i też mam problemy opisywane w tym temacie.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks