maciek4323
Zrezygnuj ze swapa i all2sd, to nie będzie komunikatu o uszkodzeniu karty.
Albo pod żadnym pozorem nie montuj karty na PC po podłączeniu telefonu.
Thanks to all samdroid dev's for all improvements
Z tym alkoholem to nie bardzo, bo jak pisałem, qbanin, telefon czytać kartę czyta, tylko raz na te kilka razy nie czyta mi partycji fat32 po czym tylko format pomaga ;/
Piskor, wydaje mi się że możesz mieć rację z montowaniem karty (co ty qbanin o tym myślisz?), trzeba będzie wysyłać przez Android Commander/WiFi.
Jakby ktoś mógł jeszcze spojrzeć na tamten post, dodałem co mi wychodzi przy mount, bo jakieś błędy są przy ext2 i fat32.
Swapa od dawna nie mam, zmieniłem z ext3+swap na samo ext2, jak już pisałem - oczywiście Swap wył. w Switcherze.
Następne pytanie:
Mogę przejść prosto z mojej konfiguracji (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate) na CM?
Oraz oczywiście czy te błędy z mount powinny mnie martwić.
Last edited by maciek4323; 02-25-2011 at 05:31 PM.
Ja to widzę tak:
Do swapa jest zrzucana aplikacja, która nie jest aktualnie używana, ale w dalszym ciągu korzysta z otwartych plików / folderów na FAT. W pewnym momencie porównując do PC działamy, jakbyśmy wyciągnęli dysk, na którym jest swap. System nie może dostać się do swap i co wtedy z otwartymi dojściami do plików, które pootwierały aplikacje zrzucone na dysk? Tak sobie je zamknie? Jeśli nie ma z automatu robionego fsck przy starcie systemu, to FAT ma coraz więcej błędów.
To już tylko 2 sprawy, pilne:
1) Poda ktoś komende żeby zrobić fsck zarówno dla fat32, jak i ext2??
2) Czy mogę prosto z mojej konfiguracji przejść do CyanogenModa (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate /theme/)??
1. fsck dla ext2 - robione, gdy telefon jest w recovery z poziomu adb. Partycje muszą być odmontowane poleceniami umount lub wybierając odpowiednią opcję w recovery.
dla /data:
dla /system:umount /dev/stl5
e2fsck -y /dev/stl5
Kartę chyba lepiej naprawić pod PC. Nie pamiętam, czy jest coś na fonie do sprawdzania błędów na FATumount /dev/stl6
e2fsck -y /dev/stl6
2. Nie wiem
Dziękuje, ale potrzebuję dalej, jeszcze pilniej, odpowiedzi na pytanie:
1) Czy mogę prosto z mojej konfiguracji przejść do CyanogenModa (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate /theme/)??
Może qbanin wie, wiem że ostatnio bawi się z Froyo, a musiał go jakoś zainstalować ^^
Last edited by maciek4323; 02-25-2011 at 08:51 PM.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks