Page 102 of 192 FirstFirst ... 25292100101102103104112152 ... LastLast
Results 1,011 to 1,020 of 1920
Like Tree7Likes

Thread: Offtop, czyli dyskusje, pytania i odpowiedzi na dowolny temat

1. [translate]    #1011
    Moderator

Quote Originally Posted by przemexss View Post
    Mam pytanko.
    Chciałem skompilować sobie SpicagenMod'a i przy kompilacji wyskakuje po pewnym czasie taki oto błąd:

Co z tym zrobić??
    Sprawdź jakiej javy używasz do kompilacji i czy masz wszystkie wymagane biblioteki.

---------- Post added at 04:15 PM ---------- Previous post was at 04:14 PM ----------

Quote Originally Posted by maciek4323 View Post
    Witam, co kilka rebootów (zwykłe wyłączenie i włączenie telefonu) mam następujący problem, a mianowicie po uruchomienu telefonu na ekranie pojawia się "Karta SD uszkodzona". Jak mam dostęp do swojego PCta, nie robi mi to różnicy, bo robie format i zgrywam z powrotem wszystkie zdjęcia/filmy/pliki. Co ciekawe, jeśli podłącze telefon do kompa i włącze trasfer plików (pamięć przenośna) na komputerze bez problemu mogę przeglądać jej zawartość. Nie znikają żadne aplikacje, obydwie partycje są nieruszone, a ext2 jest widziana przez system.

Moja konfiguracja:
    Samdroid 1.3.1 + Qbanin Kernel #254, all2sd (dalvik-cache + apps) + Intercept 2d/3d

Wcześniej karta była sformatowana fat32+ext3+swap, zmieniłem na fat32+ext2.

Partycja pod all2sd to ext2.

Pozdrawiam

Piszę tutaj bo nie mogę rozpocząć tematu.
    Przeczyść styki karty czystym alkoholem (np spirytusem).
    SAMSUNG SPICA I5700 COMPLETE IMEI RESTORE HOW-TO

IF YOU APPRECIATE MY WORK, FEEL FREE TO DONATE

2. [translate]    #1012
    Senior Member

maciek4323
    Zrezygnuj ze swapa i all2sd, to nie będzie komunikatu o uszkodzeniu karty.
    Albo pod żadnym pozorem nie montuj karty na PC po podłączeniu telefonu.
    Thanks to all samdroid dev's for all improvements

3. [translate]    #1013
    Moderator

Quote Originally Posted by piskor View Post
    maciek4323
    Zrezygnuj ze swapa i all2sd, to nie będzie komunikatu o uszkodzeniu karty.
    Albo pod żadnym pozorem nie montuj karty na PC po podłączeniu telefonu.
    Nie widzę związku. Nawet jeśli by padała karta, to uszkodzenie sektorów w obrębie partycji SWAP nie ma wpływu na partycję FAT.

4. [translate]    #1014
    Senior Member

Z tym alkoholem to nie bardzo, bo jak pisałem, qbanin, telefon czytać kartę czyta, tylko raz na te kilka razy nie czyta mi partycji fat32 po czym tylko format pomaga ;/
    Piskor, wydaje mi się że możesz mieć rację z montowaniem karty (co ty qbanin o tym myślisz?), trzeba będzie wysyłać przez Android Commander/WiFi.
    Jakby ktoś mógł jeszcze spojrzeć na tamten post, dodałem co mi wychodzi przy mount, bo jakieś błędy są przy ext2 i fat32.
    Swapa od dawna nie mam, zmieniłem z ext3+swap na samo ext2, jak już pisałem - oczywiście Swap wył. w Switcherze.

Następne pytanie:
    Mogę przejść prosto z mojej konfiguracji (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate) na CM?
    Oraz oczywiście czy te błędy z mount powinny mnie martwić.
    Last edited by maciek4323; 02-25-2011 at 05:31 PM.

5. [translate]    #1015
    Senior Member

Jakby ktoś mógł jeszcze spojrzeć na tamten post, dodałem co mi wychodzi przy mount, bo jakieś błędy są przy ext2 i fat32.
    Ja tam żadnych błędów nie widzę, a errors=... jest to działanie w przypadku błędów,

miałem kiedyś podobny problem z kartą, ale jak wkładałem ją do czytnika w laptopie, po jakimś czasie samo przeszło
    Last edited by malorztapeciorz; 02-25-2011 at 05:40 PM.

6. [translate]    #1016
    Senior Member

Quote Originally Posted by qbanin View Post
    Nie widzę związku. Nawet jeśli by padała karta, to uszkodzenie sektorów w obrębie partycji SWAP nie ma wpływu na partycję FAT.
    Ja to widzę tak:
    Do swapa jest zrzucana aplikacja, która nie jest aktualnie używana, ale w dalszym ciągu korzysta z otwartych plików / folderów na FAT. W pewnym momencie porównując do PC działamy, jakbyśmy wyciągnęli dysk, na którym jest swap. System nie może dostać się do swap i co wtedy z otwartymi dojściami do plików, które pootwierały aplikacje zrzucone na dysk? Tak sobie je zamknie? Jeśli nie ma z automatu robionego fsck przy starcie systemu, to FAT ma coraz więcej błędów.

7. [translate]    #1017
    Senior Member

To już tylko 2 sprawy, pilne:
    1) Poda ktoś komende żeby zrobić fsck zarówno dla fat32, jak i ext2??
    2) Czy mogę prosto z mojej konfiguracji przejść do CyanogenModa (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate /theme/)??

8. [translate]    #1018
    Senior Member

1. fsck dla ext2 - robione, gdy telefon jest w recovery z poziomu adb. Partycje muszą być odmontowane poleceniami umount lub wybierając odpowiednią opcję w recovery.
    dla /data:
    umount /dev/stl5
    e2fsck -y /dev/stl5
    dla /system:
    umount /dev/stl6
    e2fsck -y /dev/stl6
    Kartę chyba lepiej naprawić pod PC. Nie pamiętam, czy jest coś na fonie do sprawdzania błędów na FAT
    2. Nie wiem

9. [translate]    #1019
    Senior Member

Dziękuje, ale potrzebuję dalej, jeszcze pilniej, odpowiedzi na pytanie:
    1) Czy mogę prosto z mojej konfiguracji przejść do CyanogenModa (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate /theme/)??

Może qbanin wie, wiem że ostatnio bawi się z Froyo, a musiał go jakoś zainstalować ^^
    Last edited by maciek4323; 02-25-2011 at 08:51 PM.

10. [translate]    #1020
    Moderator

Dziękuje, masz repa, ale potrzebuję dalej, jeszcze pilniej, odpowiedzi na pytanie:
    1) Czy mogę prosto z mojej konfiguracji przejść do CyanogenModa (Sam1.3.1 + qbanin #254, all2sd + Intercept 2d/3d + GreenDevDroid Ultimate /theme/)??

Może qbanin wie, wiem że ostatnio bawi się z Froyo, a musiał go jakoś zainstalować ^^
    HEhehhe jak trwoga to do QBANINa Mi CM przez recovery nie chciał ruszyć dopóki miałem partycje na ext4, więc na start przeformatowałem wszystkie partycje na ext2, potem CM przez recovery a na koniec wipe i działa

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks