Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [OFFTOPIC] Sklep Morele.net < UWAŻAĆ

1. [translate]    #1
    Senior Member

Default [OFFTOPIC] Sklep Morele.net < UWAŻAĆ

Przydałby się dział offtopic dla Polaków, piszę jak narazie tutaj. Mam nadzieję, że się nie obrazicie.

Chciałbym was wszystkich ostrzec przed sklepem morele.net. Nie kupujcie tam niczego. Jestem olewany od dwóch tygodni. Ciągle przekładają na drugi dzień. Jak się nie upomnisz i stanowczo nie zaznaczysz to nie kiwną palcem.
    Paczkę zamówiłem 2.04 w Poniedziak. Wpłaciłem kase we wtorek tak jak kazali. W środe niby wysłali paczke. Czekałem do wtorku bo może w Wielki Tydzień kurier nie jeździ. No ale dupa, paczki nie ma.
    Napisałem do nich na gg i maila. Chciałem zadzwonić w środe ale w ostatniej chwili zmienili godziny dzwonienia(WTF?!) zadzwoniłem w czwartek. Powiedzieli że sprawa jest wyjaśniona i w piątek(dzisiaj) mnie powiadomią. (Po tym telefonie przeczytali maila i napisali że z związku z telefonem i napisali to co mi powiedzieli, WTF?!?!)
    Oczywiście mnie nie powiadomili. To dzwonię. Dowiedziałem się że paczka będzie u mnie w środę. Zażądałem zwrotu pieniędzy w tym wypadku. PO chwili przerwy słyszę że jednak da rade we wtorek. Powiedziałem że jak nie zobaczę paczki we wtorek żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy. Wcześniej przy wspomnieniu o zwrocie pieniędzy powiedziała że dopiero w poniedziałek otrzymałbym kase spowrotem.
    Oczywiście przepraszała co 10 sekund. Jak patrzyłem kilka osób też miało taki przypadek. A niby sprawdzają dostępność produktów przed wpłatą kasy.

Nie wiem czy was to obchodzi czy nie. Jak chcecie wywalcie do kosza ten temat ale tylko was chcę ostrzec. Powiedźcie komu możecie żeby tam nie kupował.
    http://www.youtube.com/user/fatino1234 <<< My channel with Spica stuff (like games, experimental things)

2. [translate]    #2
    Senior Member

Fajnie że podzieliłeś się tym z nami.
    Napewno przyda się to komuś kto zamierzał podjąć się zakupu na tej stronie ;p

Morele.net added to blacklist.

3. [translate]    #3
    Senior Member

Faktyczne zdarza się im anulować zamówienia, ale zawsze dają za to jako rekompensatę zniżkę na kolejne zakupy (trzeba powołać się na maila - już dwa razy tak miałem)

Często u nich kupuję bo mam blisko odbiór osobisty. I sobie chwalę. Z towarem nigdy nie było kłopotu, a gdy odwoływali zamówienie dawali bonus. Ogólnie sklep polecam.

Jest u mnie na drugim miejscu po Agito.pl - serwis u nich jest idealny! Gorąco polecam.

Natomiast odradzam Komputronik. Kilka lat temu to był najlepszy sklep jednak przez ten czas zeszli na psy.
    Jeśli zamawiacie z odbiorem osobistym to skurczybyki podnoszą zaraz cenę i gdy idziesz po odbiór nagle okazuje się, że cena jest wyższa.
    Dalej. Straszna niekompetencja - zdarzało mi się, że wydali mi zły towar. Głupi nie sprawdziłem w sklepie bo wyszedł jeszcze jeden problem i na nim się skoncentrowałem (nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło)
    Aha no i oni też wycofywali już moje zamówienia.

4. [translate]    #4
    Senior Member

W morele totalna olewka. Proline jest bardzo dobry. Nigdy nie miałem problemów. Nawet zmiana zamówienia czy coś to nie problem. Ma dość dobre ceny.
    W agito właśnie kupiłem procesor w ten sam dzień co w morele. Za pobraniem wziąłem. Doszło po 2 dniach. Czyli szybciej się pratkycznie nie dało ;]
    W morele takie jazdy bo mają tanio. Ale co to kurde ma być. Niby jest sprawdzana dostępność i dopiero potem wpłacasz kase. Wciąz opóźnienia.
    Jak już jesteśmy przy tych tematach to mogę polecić firme Iiyame. Mimo że monitor miał wadliwą matryce to z gwarancją nie było żadnego problemu. Przysłali kuriera, wszystko na ich koszt oczywiście. W tydzień zrobili.

@ojtioo
    Co za bonus? Ja to chyba powinnienem dostać 20% zniżki. Chociaż szczerze wątpie, że u nich znowu coś zamówię.
    http://www.youtube.com/user/fatino1234 <<< My channel with Spica stuff (like games, experimental things)

5. [translate]    #5
    Senior Member

w proline nigdy nie było żadnych problemów .

6. [translate]    #6
    Junior Member

w arest.pl też nigdy nie miałem problemów, szczerze polecam!

7. [translate]    #7
    Senior Member

hmm... przydatny temat. Szczerze nie korzystam z morele, ale np z komputronik tak, i nie polecam(zagubione paczki czy "nie ma takiego zamówienia").

Ja zazwyczaj unikam kupowania online, więc mogę się bardziej wypowiedzieć na temat sklepów "normalnych".

MediaMarkt- NAJGORSZA SIEĆ JAKA ISTNIEJE. Ceny mają tak zawyżone, że to się w pale nie mieści, np, szukałem tabletu graficznego Vacom'a, w necie średnia cena: 240zł, idę do MM: 380zł idę do normalnego sklepu z elektroniką(nie z żadnej sieci): 250zł, idę do JKM(sklep z komputerami) tyle samo: 250zł. Inna historia: kupiłem słuchawki Panasonica do biegania w Saturnie za 30zł, w MM... 60zł i z napisem promocja. Pokrowiec do telefonu kupiony w sklepie GSM: 12zł w MM identyczny: 40zł... WTF nic więcej.

Inna historia: sieć Vobis. Obsługa rzadko kiedy ma pojęcia o tym co sprzedają, chciałem kupić bratu mp4. to idę do vobisu w krakowie. koleś co chwile chciał mi wcisnąć laptopa, Kiedy spytałem się o dokładne dane(żeby się odczepił) to ni w ząb nic nie wiedział, tylko to co było na ulotce(nazwa procesora była, nazwa karty graficznej też, ale jak się spytałem o dokładne taktowanie CPU i czy karta ma włąsną pamięć, to musiał zajrzeć do kompa przy ladzie) dobra nie musi znać wszystkich laptopów, ale jak coś się sprzedaje to trzeba wiedzieć. Ale najlepsze było gdy już poprosiłem go o pokazanie mi jakie ma mp4. Pokazał mi tylko jeden model... małego mp3 samsunga. dopiero jak pokazałem mu na wystawie przy oknie o co mi chodzi przyniósł to...
    Powiecie, że to wina tylko jego ale to się często powtarza, nie tylko w krakowie, w koszalinie np gdy chciałem odebrać paczkę to sprawdzali moje dane na kompie chyba przez godzinę, aż w końcu wysłali mnie to drugiego Vobisu... znajomi też narzekają na obsługę więc to nie są pojedyncze przypadki. Jednak mimo ludzi tam pracujących to vobis jako sklep jest dobry.

8. [translate]    #8
    Senior Member

Przykłąd z życia wzięty : Mama kolegi wpadła w pośpiechu do vobis , wszytko zawżdy na szybko. Naj laptop do 2000 . Matka zielona na temat lapów , wcisnał jej za 2500 lapa 17 hyba 15 cal za 2500 z grafą intel hd i prockiem famili cośtam .
    Wykorzystali okazję

9. [translate]    #9
    Member

Pewnie jako jedyny - nie zgodzę się z opinią o morele.
    Kupuję tam od ok 3 lat (robię zakupy dla firmy)
    Średnie miesięczne zamówienie to ok 1000 zł ale są i po 3 tys. Nigdy nie było żadnego problemu.

Być może firmy traktowane są inaczej, ja np. mam swojego handlowca, który nota bene jest niezłym fachowcem i pomógł kilkakrotnie (np. gdy zauważył, że zamówiłem kartę graficzną do płyty, na którą ta karta nie wejdzie z powodu jej rozmiaru - mostek na płycie był za blisko gniazda PCI Express i "grubsze" karty się nie mieściły)
    Generalnie zawsze towar dociera na czas - i tu mogę jedynie mieć trochę pretensji (do firmy kurierskiej, nazwy nie wspomnę). W mojej okolicy chyba jakiś dziwny koleś jeździ, bo kilkukrotnie miałem opóźnioną dostawę. Kurier mówił, że był a go nie było (sam siedziałem w biurze cały dzień i czekałem na paczkę).

Natomiast Action.... tutaj to można esej napisać... a raczej dramat. Nie polecam i przestrzegam.
    Spica | CM 7.2 by tom3q | Kernel with overclocked AHB | No more lags
    Follow me on Twitter

10. [translate]    #10
    Senior Member

Napisali mi, że nie mogą zrealizować zamówienia i zwracają pieniądzę. LOL
    Witam,

W związku z zaistniałą sytuacją powstałą w wyniku zaginięcia paczki należność zostanie przelana na Pana konto jeszcze dzisiaj. W zależności od banku do 2 dni środki powinny być widoczne na Pana koncie. Nie mamy możliwości dostarczenia paczki na wtorek dlatego też zastosowano takie rozwiązanie. Najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację i powstałe w związku z tym utrudnienia.

Pozdrawiam
    Zagineła. LOL

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks