Witam serdecznie
Otóż obawiam się iż spieprzyłem w jakiś sposób port USB w spicy. Pomijając fakt, że komputer w ogóle nie reaguje na podłączenie telefonu to występuje też jakiś problem z ładowaniem. Ogólnie to ładowanie raz działa, raz nie. Najczęściej telefon załapuje połączenie z ładowarką, a w przypadku z komputerem różnie to bywa. Kolejnym dziwnym zjawiskiem jest to, że kiedy wyłączony telefon podłączę poprzez USB do komputera to telefon automatycznie się włącza, po czym nawet go nie ładuje... Kable, ładowarka i komputer są całkowicie sprawnie, testowałem wszystko z drugą spicą.
Poniżej podam ostatnie przeprowadzone akcje na telefonie:
1. Flashowanie w odinie
2. wgranie sgm-beta2-basic-edition ( i tutaj ogólnie zrobiłem niezły rozpierdol, ponieważ nie przekonwertowałem wcześniej formatu plików na ext2)
3. formatowanie na ext2
4. Po czym telefon normalnie się włączył, wszystko śmigało. Ba! Nawet podłączyłem go normalnie do komputera i jeszcze powrzucałem trochę muzyki na niego. Oddałem go koledze na dwie godziny i nie wiem czy to on coś spieprzył no ale zaczęły się problemy z podłączeniem telefonu.
5. Następnie wgrałem inną paczkę sgm, ugotowaną w kuchni. (kilka rzeczy mi nie pasowalo ze starej, zmienilem kernel i wyrzucilem kilka aplikacji)
Czy macie panowie jakieś rady jak to naprawić? Może wgrać jakąś paczkę ze sterownikami USB na telefon, bądź cokolwiek innego? Flashowanie niestety nie wchodzi w grę bo nie wykrywa go za cholerę. Inny telefon działa. Debuggowanie w opcjach oczywiście sprawdzałem kilka razy, to nie jest tego wina.

LinkBack URL
About LinkBacks
Reply With Quote

Bookmarks