Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem z USB

777
  1. [translate]    #1
    Junior Member

Default Problem z USB

Witam serdecznie
    Otóż obawiam się iż spieprzyłem w jakiś sposób port USB w spicy. Pomijając fakt, że komputer w ogóle nie reaguje na podłączenie telefonu to występuje też jakiś problem z ładowaniem. Ogólnie to ładowanie raz działa, raz nie. Najczęściej telefon załapuje połączenie z ładowarką, a w przypadku z komputerem różnie to bywa. Kolejnym dziwnym zjawiskiem jest to, że kiedy wyłączony telefon podłączę poprzez USB do komputera to telefon automatycznie się włącza, po czym nawet go nie ładuje... Kable, ładowarka i komputer są całkowicie sprawnie, testowałem wszystko z drugą spicą.
    Poniżej podam ostatnie przeprowadzone akcje na telefonie:
    1. Flashowanie w odinie
    2. wgranie sgm-beta2-basic-edition ( i tutaj ogólnie zrobiłem niezły rozpierdol, ponieważ nie przekonwertowałem wcześniej formatu plików na ext2)
    3. formatowanie na ext2
    4. Po czym telefon normalnie się włączył, wszystko śmigało. Ba! Nawet podłączyłem go normalnie do komputera i jeszcze powrzucałem trochę muzyki na niego. Oddałem go koledze na dwie godziny i nie wiem czy to on coś spieprzył no ale zaczęły się problemy z podłączeniem telefonu.
    5. Następnie wgrałem inną paczkę sgm, ugotowaną w kuchni. (kilka rzeczy mi nie pasowalo ze starej, zmienilem kernel i wyrzucilem kilka aplikacji)

Czy macie panowie jakieś rady jak to naprawić? Może wgrać jakąś paczkę ze sterownikami USB na telefon, bądź cokolwiek innego? Flashowanie niestety nie wchodzi w grę bo nie wykrywa go za cholerę. Inny telefon działa. Debuggowanie w opcjach oczywiście sprawdzałem kilka razy, to nie jest tego wina.

2. [translate]    #2
    Junior Member

Jakiego wina używasz? U mnie na 7 64 bit, w ogóle tela nie wykrywa. Za to na XP Home Basic nie ma żadnego problemu. A na XP Professional, po podłączeniu spicy przestaje w niej działać dotyk...

3. [translate]    #3
    Junior Member

7 Ultimate, lecz moją inną spice wykrywa.

4. [translate]    #4
    Junior Member

Wyczysc wejście mini usb. Ja tak mialem gdy opilkow żelaza mi tam nawpadalo w pracy

W Spicy siła!

5. [translate]    #5
    Member

Nic to nie dało

6. [translate]    #6
    Junior Member

A wykrywa ci spica w download mode? Ja mam tak że android nie widzi kompa i komp nie widzi andro , a w download mode wszystko ok. Ładowanie działa dobrze tylko na jednym gniazdku w domu Oo , na pozostałych czasem tak czasem nie, czasem zadziała po pewnym czasie.

7. [translate]    #7
    Member

znaczy znalazłem sposob.
    POdlaczam nic się nie dzieje wchodzę w aplikacje > dla programistów > klikam obojetnie czy zaznaczone czy nie (debugowanie usb ) i zaczyna działać. Czasem potrzebny reboot

---------- Post added at 10:21 PM ---------- Previous post was at 10:21 PM ----------

Ładowanie działą ")

8. [translate]    #8
    Member

Sprawdź czy nie masz zwarcia na końcówce z ładowarki ! Ja miałem i były kłopoty

Polecam funkcję edytowania swoich postów. Staraj się nie nabijać niepotrzebnie licznika //QBANIN
    Last edited by qbanin; 12-05-2011 at 03:12 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks