Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Upgrade do 2.2 lub 2.3

777
  1. [translate]    #1
    Member

Default Upgrade do 2.2 lub 2.3

Cześć. Ostatnio sobie zrobiłem downgrade'a do 2.1 z CyanogenMod'a, gdyż występowały różne bugi po instalacji SpicagenMod'a.
    Jednak teraz nie mogę wrócić do 2.2 ani 2.3 gdyż w recovery przerywa mi czynność. Nie mam czasu na zabawy z Odinem, więc to od razu odpada. Czy macie może jakieś zalecenia?

2. [translate]    #2
    Senior Member

Quote Originally Posted by Piotrek290 View Post
    Nie mam czasu na zabawy z Odinem, więc to od razu odpada.
    Wd mnie powinieneś "pobawić się" z odinem, gdyż instaluje on system na czystym telefonie, więc nie będzie żadnych komplikacji z przejściem czy innych problemów, daje ci on pewność, że instalacja jest czysta, bo wszyscy wiemy że spica po kilku instalacjach softa(lub dodatków) dostaje pierdolca i zaczyna się mulić.

Jednak jeśli Odin odpada(tak jak u mnie z powodu zepsutych portów USB ) to najlepszym wyjściem są backupy, ja robię pełne co tydzień na wszelki wypadek, więc nawet po zmianie systemu po prostu wgrywam je i wracam do poprzedniej wersji softa.

Inny sposób, jaki ja zrobiłem po przypadkowym botloop'ie to format, wgranie systemu 2.1, format, wgranie moda, format, start, wgranie kernela. niestety nie u wszystkich to działa, trzeba kombinować z formatami i softem, najlepiej wgraj jeszcze raz 2.1 sformatuj i dopiero potem 2.2

3. [translate]    #3
    Member

Ok, jak będzie działać to Ci chyba piwo postawię

---------- Post added at 09:38 PM ---------- Previous post was at 12:39 PM ----------

Dobra, jednak musiałem zastosować Odina. Po pierwszym wgraniu nic się nie zmieniło poza upierdliwym launcherem z 2.1 oraz lipnymi funkcjami. Jednak po ponownym wgraniu tego samego (te same czynności co wcześniej), bo recovery nie było wszytko teraz działa jak należy

4. [translate]    #4
    Senior Member

odin is your friend...
    Mam jego kopie nawet na odtwarzaczu mp3 i chyba na wszystkich płytach z backupem danych z mojego kompa

5. [translate]    #5
    Member

No w sumie dobre rozwiązanie, ale lekka przesada

6. [translate]    #6
    Moderator madoreq's Avatar

W sumie to "Przezorny zawsze ubezpieczony"
    BTW... Najlepiej postaw system od nowa (A 2.1 -> root -> dalsze modyfikacje przez recovery)
    Pzdr

7. [translate]    #7
    Member

@madoreq, tak też zrobiłem

8. [translate]    #8
    Junior Member

witam mam pytanie jak mozge uruchomic autoorientacje ekranu np w sms bo wgralem Cm6.1.1- a8.3 i wszystko dziala syuper jedynie to niechce sie wlaczyc

9. [translate]    #9
    Senior Member

z tego co pamietam autorotacja włączona jest domyślnie. włączasz w ustawienia-> wyświetlacz -> autoobracanie ekranu. lub podobnie, bo jestem na SGM...być może analogiczna opcja jest w aplikacji sms i trzeba włączyć (ale z tego co pamiętam, to ja zawsze to musiałem WYłączyć, przynajmniej w ustawieniach ogólnych wyświetlania)
    MOD: CyanogenMod 7.x for Spica build 7.4
    KERNEL: ahb166sync kernel multitasking experimental
    THEME: Ice Cream Sandwich - CM7 theme by ACHEP
    LAUNCHER: Launcher7 Donate
    UPTIME: personal best - 468h

10. [translate]    #10
    Member

co do problemów z brakiem możliwości instalacji przez recovery często pomoga format karty pamięci i skopiowanie plików na nowo.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks