iGO hoce da izbaci ponekad zato sto na Spici ima malo slobodne memorije
Probaj sa FreeMem ili necim drugim da drzis stovise slobodne memorije ili sa nekim Task managerom
npr ES task managerom ubij sve nepotrebne procese pre nego sto pokrenes iGO
iGO hoce da izbaci ponekad zato sto na Spici ima malo slobodne memorije
Probaj sa FreeMem ili necim drugim da drzis stovise slobodne memorije ili sa nekim Task managerom
npr ES task managerom ubij sve nepotrebne procese pre nego sto pokrenes iGO
Want working bluetooth headset, hardware played DivX, journalised EXT4 for DATA, stability and speed, 3D driver, GPS fix, libsqlFIX ... ?
Poz svima, pre nedelju dana sam instaliraoSamdroidMod Kitchen v.2 za Eclair. Posle instalacije sam imao problema jer su mi se programi za poruke i pozivanje non stop sami gasili i takođe su mi bili svi programi instalirani (mislio sam da će biti izbrisani). Odradio sam "Wipe Dalvik Cache", zatim "Partitation SD Card" i mislim da sam odradio "wipe data/factory reset". Posle toga sve je bilo uredu, instalirao sam programe, prebacio ih na SD Card. Ali posle dva dana nastao je veliki problem. Naime, dešava se da se telefon sam od sebe "isključi", tj. uopšte ne reaguje. Da bih ga uključio moram da izvadim bateriju i da je vratim nazad. Ono što je čudo je dok je telefon "isključen" i dalje je dostupan (dobija ton da je slobodan kad ga okrenem), ali sam telefon ne reaguje, samo crn ekran. To mi se dešava jednom, dvaput dnevno. Baterija traje 2-3 dana.
Još jedno pitanje. Pošto nisam baš iskusan sa svim ovim modifikacijama softvera što postoje na ovom forumu, šta mi predlažete da instaliram umesto SamdroidMod Kitchen, ako postoji nešto bolje.
Hvala
Koji je po vama najbolji i najstabilniji ROM za Spicu?![]()
Want working bluetooth headset, hardware played DivX, journalised EXT4 for DATA, stability and speed, 3D driver, GPS fix, libsqlFIX ... ?
Drustvo, jel vama radi MMS na 2.1? Konkretno imam UltimateFrozenSpicaClair v2.0 , BB je i570EXXJD1 ali nikako da nateram MMS da proradi. Na 2.2 je radio normalno, cak su se i parametri automatski namestili, dok na 2.1 i pored manualnog podesavanja opet corak, vidim da imam MMS ali ne mogu da skinem attachment niti da posaljem bilo sta. Sve ostalo radi najnormalnije i nema bagova. Jedino logicno mi je da je problem u BB-u. Koji su kod vas? I ako moze neki link a nekom konkretnom B-u na kojem radi MMS normalno.
Blagodarim![]()
potrazi na google podesavanja. taj firmware zeza za mms.probaj ovo:
MMS profil, klik na Menu taster>New APN:
-----------------------------------
Name: MTS MMS
APN: mms
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
MMS proxy: 172.17.85.131
MMS port: 8080 ili 9201 (ako ne radi 8080)
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP or PPAP
APN type: internet+mms
-----------------------------------
Klik na Menu taster i Save.
Last edited by popadic022; 01-13-2012 at 01:31 PM.
Sve mi i jeste tako ispodesavano i pokusao sam razlicite varijacije ali nece da proradi. Imas link ka nekom valjanom firmware-u? Koji vi kojima radi mms koristite? Dajte mi bilo koji a da nije JD1.
Hvala!![]()
Evo da potvrdim isti problem.Isti rom dakle,net radi ali mms nikako.Lokacija BiH operator BHTelecom.Mislim da je problem u samom romu a ne do operatora.I meni je na 2.2 sve samo auto namjesteno bilo i sve je radilo.Ovaj rom mi je super brzz i stabilan 98%vremena i ne mislim ga mijenjati.Da se jos ovo da rijesiti kako.Ne znam samo zasto nije sklepan sa zadnjim firmwareom nego je sa jd1 tj starijim dosta!?
-Sent from my phone using Tapatalk-
Download frozen spicaclair here : FROZEN SPICACLAIR
Ako govorite o Baseband version sa JD1 na kraju, koliko ja znam to je poslednja verzija... ZA BASEBAND
dakle i uz firmware JH7 dobiješ isti JD1 baseband.
Može da se proba sa JC1 firmwerom koji daje i JC1 baseband i mnogi su ga preporučivali jer kao sa njim GPS radi mnogo bolje.
---------- Post added at 11:46 PM ---------- Previous post was at 10:37 PM ----------
Evo sad sam probao i uspeo da pošaljem poruku bez problema sa svoje I5700 Spice...
mt:s... JD1 Baseband... ultimate Frozen Spicaclair perfected ROM
otišla i uspešno preuzeta na drugom Android telefonu sa telenorovim podešavanjima.
Evo, posle cackanja, nekako sam uspeo da posaljem MMS ali problem. Ako za APN stavim MMS onda mi net ne radi, ako stavim net onda mi MMS ne radi. Jedino resenje mi je da kad saznam da mi je neko poslao MMS da tada prebacim sa neta na MMS da bih primio tu poruku pa onda da vratim na net.
I dalje to nije to, i dalje iz nekog razloga ne radi onako kako bi trebalo.
Da sve bude jos cudnije, sinoc sam na jos jednoj Spici stavio sve isto sto i kod mene i sve radi pa i MMS. Na istoj smo mrezi, na mts:-u tako da nije do toga.
Da li je moguce da je do samog uredjaja? Da iz nekog razloga nesto ne prihvata? Vestacka inteligencija![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks